21 september 2014

Marathon training - week 14


Nikeplus deed het niet helemaal naar behoren, dus het totaal aantal kilometer deze week ligt op 31.4.

Terwijl heel hardlopend Nederland zich nu in Amsterdam bevindt voor de Dam tot Damloop, heb ik vandaag een beetje uitgeslapen en zal ik vanaf 12 uur moeten werken. Ik heb nog nooit aan deze loop meegedaan, dus had er erg graag bij willen zijn. Maar helaas.. Hopelijk volgend jaar! Ondertussen zie ik op Facebook en Instagram de blije foto's wel voorbij komen ;-)

Deze week heb ik een soort van rustweek ingelast. Ik was alleen maandag vrij, dus er er paste geen hele lange duurloop in mijn schema. Toch heb ik nog ruim 30 kilometer gelopen met een vette PR op de 10 kilometer, waar ik gisteren helemaal stuiterend van terug kwam. Verder is er deze week vrij weinig te vertellen.

Dinsdag eindigde ik de dag met een training van anderhalf uur. Alles ging op een heel rustig tempo, dus echt moe werd ik er niet van. Donderdagochtend werd ik uit mezelf om kwart voor 6 wakker, dus besloot ik een intervaltraining te doen. Zwaar op de vroege ochtend, maar wel lekker om weer klaar te zijn voor de dag!
Vrijdagavond zou ik eigenlijk met een vriendin rustig in het bos gaan lopen, maar mijn hele lichaam schreeuwde 'NEEEE'. Dus dat zat er niet in. Zaterdag bleek maar weer dat die rust goed was geweest, want meteen na het werk liep ik een fantastische 10 kilometer. Ik wilde wel weer eens snel gaan. Even kijken of ik het nog kon na al die slome kilometers. Omdat ik me niet 50 minuten keihard in het zweet wilde werken, besloot ik 10 minuten te sprinten en 10 minuten rustig te joggen. Ik merkte al meteen dat het lekker ging. Na de sprintjes was ik compleet kapot, maar ik kon goed herstellen tijdens het joggen. De laatste 10 minuten hoefde ik niet eens vol te sprinten om bij de 10 kilometer te komen. Ik besloot nog een tandje bij te zetten en liep zomaar 1 minuut van mijn PR op de 10 kilometer af!!!Komende week zal de meest intensieve week, qua kilometers, worden van mijn training. Morgen wil ik de lange duurloop doen die ik deze week gemist heb en zondag staat dan de laatste lange training op de planning voordat het afbouwen begint. Man, wat gaat het snel allemaal. Nog maar een maand =0 

Week 14
di: langzame duurloop 15.4 km
woe: 2 uur kanopolo
do: intervaltraining 6 km
za: snelle 10 km
5 ochtenden buikspieroefeningen


1 opmerking:

  1. Je bent zo goed bezig! Ik kan alleen maar bewondering hebben..

    BeantwoordenVerwijderen