24 november 2010

Put your paws up voor Lady Gaga

Nadat ik van verschillende mensen al gehoord had dat het concert van Lady Gaga afgelopen mei in het Gelredome een waar spektakel was, liep ik met de gedachte rond om ook maar eens één van haar concerten te bezoeken. Gisteravond was het zo ver in het Sportpaleis in Antwerpen!


Iedereen kent wel P-P-P-P-Pokerface en Alejandro, Alejandro, Alejandro. Het zijn aanstekelijke nummers die dagen in je hoofd blijven zitten. Lady Gaga maakt muziek waar je gewoon lekker op kunt dansen en waar je lekker op mee kan blèren. Toen we in de zomervakantie met een groepje besloten om één van haar concerten te bezoeken, was ik wel benieuwd hoe het allemaal live zou zijn.

Ik kan jullie vertellen: het was geweldig! Wat kan dat mens zingen zeg. En dat allemaal live! Als je daarbij dan ook nog de meest rare dansen uitvoert, hele gesprekken voert met het publiek, zelf piano speelt en zelf gitaar speelt; ja, dan verdien je wel respect. Haar concert is één grote reis naar het 'Monster Ball'. Wij zijn haar 'little monsters' ofwel 'klaine monster' en moeten haar op weg helpen naar dit bal. Ruim 2 uur duurt het hele spektakel, waarbij Gaga vaak van kostuum wisselt en waarbij de decors veel wisselen.

Het is wel duidelijk dat Madonna een grote inspiratiebron is voor haar. Gaga provoceert, maar geeft tegelijkertijd duidelijke boodschappen door. Zo is 'everybody born this way': het maakt niet uit 'who you are, what you are, who you love or what your religion is.' Tussen de liedjes door praat ze hier veel over. F*ck iedereen die jou ooit heeft gepest, iedereen kan een superster zijn. Ze neemt het meerdere keren op voor alle homoseksuelen op de wereld. Wanneer ze alla Madonna met een kruis het podium opkomt en een redevoering houdt over Jezus, die van iedereen zou moeten houden, stijgt er een gejuich op. In ieder geval ga je er met een goed gevoel weer weg.

Buiten de praatjes om wordt er natuurlijk ook veel gezongen. Helaas was het Belgische publiek wat timide. Het duurde een tijdje voor ze echt loskwamen. Maar toen Gaga Pokerface inzette, barstte de menigte echt uit in gejuich. Gaga is muzikaal en zingt alles live. Daarbij speelt ze ook zelf piano bij een rustig intermezzo. Eerst op een normale manier, maar Gaga zou Gaga niet zijn als dit ook niet anders kon. Dus aan het eind staat ze op de piano met haar naaldhakken te spelen! En ook dat ging goed!

Vanaf het balkon hadden we een mooi uitzicht over de grote zaal en konden we alles prima (via de schermen) zien. Het was een mooie positieve avond. Alle respect voor deze 24-jarige performer! Wat een strot! Wat een moves!


Een impressie van gisteravond, gevonden op youtube:


4 opmerkingen:

 1. Wat gaaf dat je naar Lady Gaga geweest bent! En het was de moeite zeker waard begrijp ik. Mooi joh. Ik vind sommige nummers ook wel goed van haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De meeste nummers van Lady Gaga zijn wel nummers die blijven hangen hè. Gaaf joh, dat je naar een concert van haar bent geweest en zo te lezen was het een geweldige avond :D

  liefs Insoon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie haar nog voor het eerst op tv bij Paul de Leeuw....en moet je nu eens zien...wat een artiest! Gaaf dat je daar geweest bent hoor, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had niet verwacht dat ze zo super zou zijn!

  BeantwoordenVerwijderen