12 augustus 2014

Marathon training - week 8


Deze week werden er verschillende records gebroken in de stromende regen! Ondanks de blessure die aan het begin van de week nog een beetje doorzette (maar wel steeds minder werd), liep ik een fantastische week!! Nog steeds voelt mijn been wat stijf, maar de pijn die ik eerst voelde, is weg. Tenminste, het heeft zich verplaatst naar mijn kuit.. Deze voelt nu erg stijf. De afspraak bij de fysio blijft staan voor aanstaande maandag.


Woensdag regende het 's avonds, maar ik wilde toch naar buiten en dat was een goede keuze. Ik liep mijn snelste 10 km ooit in 47:35. Totaal verregend en super blij kwam ik weer thuis. Soms vraag ik me af waar mijn grens ligt op de 10 km. Ik kan vast nog sneller. Na de marathon wil ik me daar weer een tijdje op concentreren. Eventueel bij een hardloopvereniging nog sneller proberen te worden. Maar eerst focussen op de lange afstand nu natuurlijk.

Vrijdagochtend stond ik om half 7 buiten voor wederom een snelle 10 km. Dit keer wel iets relaxter dan de woensdag. Het was al warm 's ochtends en ik was op zoek naar schapen (iets met een instagram-challenge). Hierdoor liep ik wel een andere route dan normaal. Zo zie je nog eens wat! Op de foto hiernaast staan dus ook schapen, maar ze wilden niet dichterbij komen.Eigenlijk wilde ik, met het oog op mijn blessure, geen lange duurloop doen deze week. Ik had er eigenlijk ook geen tijd voor.. Maar mijn been voelde goed en nadat ik de ochtend besteed had aan koffie drinken en taartjes eten met mijn moeder, dacht ik toch ineens om 5 uur: ik ga lopen. We zijn wel hoe lang. Het eerste half uur was het droog, daarna regende het pijpenstelen. Wolkbreuk na wolkbreuk. Ik was doorweekt. Maar het was wel warm en dus maakte het me niet heel veel uit. Ik zag mensen wel heel vreemd uit hun autoraampjes kijken. 'Wat doet die nou?!' Zelf dacht ik dat ook wel af en toe, maar het langzame lopen ging lekker. Met een tempo van 5'41" kon ik prima door mijn neus blijven ademen. Het was meer dat mijn beenspieren op waren na 2 uur en een kwartier, dan dat mijn conditie er mee ophield. Als ik dit tempo tijdens de marathon loop, kan ik hem precies in 4 uur halen. Dat zou mooi zijn, maar 4 uur 15 min is in ieder geval mijn streven.

Deze week staat er weer een training in Amsterdam op de planning. Dit keer 25 km! Zin in!

Week 8
ma: uurtje yoga
woe: snelle 10 km
vrij: snelle 10 km
zo: langzame duurloop 22.5 km

3 opmerkingen:

 1. Wauw, goed bezig. Ik ben jaloers!! Wat is jouw username bij Nike+, dan ga ik je volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed hoor! Wanneer ik op de 23 kilometer zit, heb ik geen zin meer om verder te lopen. Bij iedere stap voel ik dan een pijntje. Voor mij dan de halve kilometer..
  Succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Euh...hoeveel km/uur is snel bij jou? En hoeveel bij de langzame duurloop?

  BeantwoordenVerwijderen