28 juni 2014

Marathon training - week 1 en 2

Week 1


Week 2


Ik ben er nu al achter: serieus trainen en opbouwen is een kwestie van plannen. Eigenlijk moet ik iedere zondagavond de drie runs van de week er na inplannen. Ik loop het liefst op dinsdagavond, donderdagavond en zondagochtend of -middag (zoals in week 1), maar deze week had ik op bijna al die dagen iets anders gepland staan. Omdat ik het liefst 1 of 2 dagen rust van het hardlopen wil hebben, moest ik op andere dagen rennen. Gelukkig vroeg maandag iemand of ik voetbal kwam kijken en daarna een rondje wilde rennen. Prima! Dan doe ik het tenminste! Spierpijn had ik trouwens overal van de zondag ervoor, toen ik was gaan hardlopen 's ochtends en 's middags was gaan boulderen. Woensdag is eigenlijk mijn klim-dag, maar dat heb ik deze week overgeslagen. Donderdagavond en vrijdag zat ik in Zeeland voor de trouwerij van mijn neef en morgen ga ik naar Festival Mundial. 'Plannen' is het toverwoord dus :-)
Naast het hardlopen ben ik al sinds het begin van de maand bezig met de ab-challenge van Fitgirlcode. Grapjes over mijn six-pack worden al gemaakt, maar ik merk zeker dat mijn buikspieren sterker zijn geworden tijdens de oefeningen. Hoewel ik steeds meer moet doen, gaat het steeds gemakkelijker. Echt zien doe je het nog niet, want ik hou van eten, maar als ik stiekem voor de spiegel mijn buik aanspan (geef toe: dat doe jij ook wel eens na het trainen ;-) ), zie je wel reliƫf. Haha.

Goed, hoe zagen mijn eerste twee sportweken van mijn marathontraining er uit?

Week 1
di: een hele snelle 5 km - PR verbroken!
do: intervaltraining 7.3 km
zo: langzame duurloop 11.1 km
zo: 1,5 uur boulderen
5 ochtenden buikspier training

Week 2
ma: langzame 5.7 km met vriendin
woe: intervaltraining 7.4 km
za: langzame duurloop 15 km
5 ochtenden buikspier training

Tot nu toe gaat het lopen weer lekker. Het kost me weinig moeite. Alleen bij de intervaltrainingen kan ik stuk gaan, maar dat hoort ook wel een beetje. Hopelijk blijft het zo lekker gaan! Op naar week 3!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten