17 september 2013

Atlas: zeuren en schelden in de woestijn

Vorig jaar keek ik met veel plezier naar Expeditie Poolcirkel op Nederland 3. In de eerste plaats vanwege het gebied waar het spel zich afspeelde, maar later ook vanwege de sportieve fanatieke spelers. Iedere keer streden de deelnemers in verschillende teams om de winst op de gure Scandinavische bodem. Verliezen was kut, maar 's avonds zaten alle deelnemers wel gezellig bij elkaar in de tent. Ze gaven alles om die ene berg op te komen of om in ijskoud water zo ver mogelijk te zwemmen. Wanneer er iemand afviel na een dag, vond men dat jammer. Heerlijk fanatiek waren de meesten, maar niet zo dat ze continue kwaad waren op de andere teamleden. Ze waren boos op zichzelf, lieten even een traan, maar gingen dan weer verder.

Ik hoopte in het programma 'Atlas' hetzelfde te vinden. De presentatrice is hetzelfde en ik dacht dat het idee ook hetzelfde was: een paar BN'ers die een barre tocht moeten afleggen. Dit keer in Marokko, door de droge hete woestijn. Al in de eerste aflevering bleek dat de deelnemers inderdaad fanatiek waren, maar ook totaal niet met elkaar overweg kunnen. Ze noemen elkaar malloten en gestoorden. Ze zijn boos, schelden en niet aardig voor elkaar. Helaas moeten ze wel in teams werken. Het meisje dat een talentenshow heeft gewonnen - was het nou The Voice of X-Factor. Geen idee -  is te sloom (een schildpad, aldus een teamlid). Aan de mooie blonde actrice weet 'het zeilmeisje' totaal niet wat ze heeft, want ze kan niets. De rapper vind haar daarentegen maar een lekker ding, DAMN... De Marokkaanse acteur maakt grappen waar niemand iets van snapt en 'Martine Hafkamp' maakt daarbij de fijne opmerking: 'Hij bevestigt maar weer het beeld wat we van Marokkanen hebben.' Tel daarbij een aantal opvliegende mannetjes op en je hebt een perfecte combinatie voor een televisieprogramma waar niemand elkaar mag. Ze lijken het niet leuk te hebben, daar in de woestijn. De hele tijd lopen met die backpack, bah.

Jammer, want het had zo'n leuk programma kunnen zijn. Expeditie Poolcirkel komt dit seizoen ook terug, maar dan wel op RTL. Ik weet niet of dat veel goeds betekent voor het programma.. We gaan het zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten