11 december 2011

De hoogtepunten van 2011

Nu 2012 alweer ruim twee weken oud is, is het wel weer eens tijd om terug te denken aan vorig jaar. 2011 was een jaar vol veranderingen; nieuwe hobby's, nieuwe kennissen, een nieuwe baan, een nieuw huis en nog veel meer.
Een jaar geleden was ik klaar met mijn masterscriptie en had ik werkelijk geen idee wat te doen. Ik wilde nieuwe dingen doen. Wat meer spanning in mijn leven en absoluut nog geen kantoorbaan. Tegenwoordig hoef je geen papieren dagboek meer bij te houden om te achterhalen wat eigenlijk de hoogtepunten van het jaar waren. Kijk ik terug in mijn Twitter-timeline, dan is goed te zien wat mij allemaal heeft beziggehouden:
 • 15 jan: Aangenomen bij outdoor kleding en spullenwinkel voor 3,5 dag in de week. Gelukkig! Even niet meer solliciteren. Even rust :)
 • 2 feb: Ha, en dan ineens ga ik fulltime werken in de winkel. Lekker geld sparen en dit jaar eens op zoek naar een eigen woonruimte?
Een baan vinden was het eerste doel van 2011 en na vele sollicitaties binnen mijn vakgebied (media/cultuur), probeerde ik het bij de Kathmandu in Utrecht. Niet wetende dat ik een week later ineens een full-time contract kreeg. Het 'even niet meer solliciteren' en het 'even rust' zijn uitegroeid tot een lange periode van niet solliciteren. Maar hè, zolang je het ergens naar je zin hebt en je wellicht kan groeien, hoef je ook niet snel weg.
 • 23 jan: Vandaag eerste 'klimles' gehad in klimhal om certificaat te halen voor zelfstandig klimmen.
 • 30 jan: Oooow, wat was het klimmen weer gaaf. Morgen gegarandeerd spierpijn. Heerlijk hoor!
 • 13 feb: Klimcertificaat gehaald! Nu mag ik lekker vrij klimmen en mensen zekeren. Volgende week weer met een aantal deelnemers van de cursus!
 • 16 apr: Net terug van een avondje klimmen in Klimhal Centraal. Wat een gezellige sfeer daar. Leuke en uitdagende routes ook :)
Iets nieuws doen, dat wilde ik. En, zoals gezegd, iets spannends. Dus ik gaf me op voor een Indoor Toprope Cursus in Nieuwegein. Het kimmen beviel me zo dat ik van maandelijks klimmen, in september naar wekelijks klimmen ben gegaan. Heerlijk om even al je spieren te gebruiken. Inmiddels zit ik op 6a (voor de kenners) en probeer ik iedere keer weer wat beter te worden.
 • 3 feb: Examenaanvraag inleveren bij studiepunt, uitschrijven via studielink en DUO, OV stopzetten. Kortingskaart aanvragen etc...
 • 22 jun: Fijne woorden van scriptiebegeleider tijdens diploma-uitreiking vandaag!
2011 was ook het jaar waarin ik van student de overstap maakte naar 'volwassene (?)'. In juni had ik een ietwat verlate diploma-uitreiking. Ik was immers al een half jaar klaar met studeren. Toch was het heel fijn om eindelijk dat papiertje (papier!) in handen te hebben en een mooie speech van je scripiebegeleider te horen. Veel positieve woorden van hem in ieder geval.
 • 2 apr: Goedemorgen! Nog even ontbijten en dan naar Den Dolder voor de RKT1 van YMCAVakanties!
 • 7 apr: Deze zomer: als YMCA staflid mee met de reis Discover the Balkans!!!!!!
 • 5 mei: Nu mijn tas pakken voor YMCA-weekend! En het wordt gewoon 26 graden zaterdag =D
 • 27 mei: Voor de derde keer deze maand mijn slaapzak ingepakt voor een YMCA-weekend =D
 • 18 jul: Voorbereidingsdag: tenten en kookspullen ophalen, busjes halen, boodschappen doen en alvast koken voor 17 man!
 • 26 sep: Eerst werken bij KathmanduWomen en daarna meteen door naar Nijmegen voor YMCA vergadering :)
Aan alle smileys en uitroeptekens is wel te zien hoe leuk ik het vond toen ik onverwacht, na een gesprek tijdens een training, te horen kreeg dat ik voor de YMCA mee mocht als staflid naar de Balkan. Veel leuke en gezellige weekenden gehad met als klap op de vuurpijl een mooie reis door Kroatië, Bosnië en Slovenië en een plek in de Werkgroep Buitenlandse Jongerenreizen. Wat inhoudt dat ik nu het hele jaar aan vakanties en reizen mag denken. Wie wil dat nou niet?
 • 19 okt: Shit! Bij een hele mooie kamer gekeken gisteren, maar er is natuurlijk weer net iemand boven mij die m heeft geaccepteerd :(
 • 19 okt: Maar... dinsdag weer ergens kijken. Moet toch een keer raak zijn ;)
 • 8 nov: Vrijdag contract tekenen en sleutel nieuwe huisje ophalen!!! =D
 • 27 nov: Ik zit op mijn nieuwe bank en heb gewoon uitzicht op de Domtoren!
Tweette ik op 2 februari nog dat ik wellicht op zoek zou gaan naar een eigen woonruimte, in oktober ging het ineens heel snel. Na vijf bezichtingen was het raak en kon ik na een maand al mijn eigen studiootje inrichten.
Na al dit nieuws is het de vraag wat er in 2012 allemaal gaat komen. Misschien maak ik wel mijn eerste klim buiten, tussen de rotsen. Of ga ik een voorklim-cursus doen? Hopelijk kan ik dit jaar weer op reis met de YMCA en wordt het een mooi vakantieseizoen. Van mijn werkgebied (film/tv/cultuur) heb ik in ieder geval voorlopig mijn hobby gemaakt en van mijn hobby (reizen, buitensport) heb ik mijn werk gemaakt. En ja, dat bevalt me prima: lekker filmfestivals bezoeken, een beetje klimmen, luisteren naar vakantieverhalen van klanten en reizen organiseren!

3 opmerkingen:

 1. Super Anna!! Een heleboel ervaringen rijker geworden in 2011 en ik weet zeker dat dit voort gaat zetten in het jaar dat nu is aangebroken (2012). In iedergeval heel veel succes en schrijf maar wat vaker,, gaat je goed af! Groetjes Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen! Ik ben ook benieuwd wat dit jaar gaat brengen. X Fem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed geschreven Anna!! Zo te lezen heb je je doelstellingen voor 2011 zeker gehaald, petje af :). En erg leuk om te lezen dat je zo positief bent over de YMCA ;). Enne, succes in 2012 dan maar...

  BeantwoordenVerwijderen