7 maart 2014

Lekker en gezond

Via Instagram en andere blogs kwam ik de laatste tijd steeds vaker gezonde recepten tegen. Recepten zonder suiker of boter, recepten met rauwe producten of superfoods. Het Voedingscentrum uitte gisteren haar kritiek op de superfood industrie. Maar van iets minder boter en suiker en iets meer natuurlijke producten is niemand slechter geworden toch? Door het vele hardlopen merk ik de laatste tijd dat ik meer moet eten om genoeg energie te hebben. Om niet steeds naar de chocoladerepen of chips te grijpen, ben ik op zoek gegaan naar voedzame energierijke recepten. Recepten met fruit (banaan!) en noten bijvoorbeeld. Wat overigens niet weg neemt dat ik nog best wel eens een zak chips leeg kan eten hoor ;-) Maar door de onderstaande recepten ben ik er wel achter gekomen dat er veeeel meer andere lekkere dingen zijn! Mijn experimenten van de laatste tijd?

Bananenbrood, naar een recept van Ilovehealth


Het smaakt naar cake, maar het is veel gezonder. Het bananenbrood is lekker smeuig en zoet door de dadels. Uitgedeeld op het werk en ook als lunch meegenomen in de trein. Deze ga ik zeker nog eens maken!


Energierepen, naar een recept van Foodness


Oké, deze repen zijn misschien niet super gezond door de chocolade en de pindakaas, maar ze zijn nog altijd veel beter dan een Mars of Snickers. In plaats van pindakaas gebruikte ik pure pindapasta en ik gebruikte hele pure chocola. Oh, wat een hemelse traktatie is dit! Wederom waren collega's de gelukkige testpersonen. Goedgekeurd! Ik kon de reepjes wel achter elkaar naar binnen werken, maar dat is ook weer niet zo goed hè ;-)


Havermout koekjes, naar een recept van Foodness


Hoe simpel is dat? Twee ingrediënten en je hebt koekjes! Niet hele knapperige koekjes, maar wel lekker als tussendoortje of voor een snelle energyboost voor het hardlopen.


Chocolade/banaan ijs, naar een recept van Blij zonder suiker


Dit heb ik vanavond uitgeprobeerd en wederom een geslaagd experiment. In plaats van cacaopoeder gebruikte ik rauwe cacaonibs. Het is snel klaar en je hebt het idee een ijsje met stukjes chocola en koekjes te eten. Lekker!!!


Havermout pannenkoeken, naar een recept uit het Hardloperskookboek


De laatste tijd experimenteer ik ook met mijn ontbijtjes. Veel havermout variaties passeren de revue: de lekkerste blijft havermout met amandelmelk, rozijnen, appel en kaneel. Alsof je een appeltaart als ontbijt eet. Ook banaan en rauwe cacao door de havermout doen het goed. Soms met een klodder pindakaas ;-) Havermout uit de oven of overnight oats heb ik ook al geprobeerd. Erg lekker allemaal. Afgewisseld met yoghurt met granola heb ik iedere ochtend weer feestmaaltijden. Uit het hardloperskookboek maakte ik op een luie zondagochtend bovenstaande havermout pannenkoekjes. Met wat kwark, een verse jus en een kopje koffie erbij het perfecte zondagse ontbijt!Geen opmerkingen:

Een reactie posten